Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусен триъгълен тутманик с маяВ купа смесвам около 800 г от брашното, захарта, солта и сухата мая....
Тутманик без сирене
Затопляме млякото и в него разтваряме маята. Добавяме захарта и солта и разбъркваме.
Постепенно добавяме брашното....
Мекици с мая и кисело млякоОт готовото тесто късайте топчета, раздърпайте и изпържете мекиците в горещо олио.
Мекиците с мая и кисело мляко са готови!...
1
Тутманик със сирене и маслини
Всички продукти за този пухкав тутманик е добре да са на стайна температура.
Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята и захарта....
Тутманик със сирене и кашкавалРазтвряме маята в топло прясно мляко, а содата угасяме в киселото мляко. Замесваме меко тесто, което се разточва на кора, дебела около 1 пръст....
1
Тутманик с киселец и сирене
Готовия тутманик поръсете леко със студена вода, покрийте с кърпа и оставете да си "отпочине".
Тутманикът с киселец и сирене е много вкусен....
Тутманик със сирене и майонеза
В дълбока купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко, олиото, брашното, содата и натрошеното сирене....
Тутманик със сирене и самардала
Добавят се олиото, киселото мляко, содата и самардалата.
Втасалото тесто се премесва, разделя се на четири равни части....
Тутманик със сирене и маслоРазпределя се малки парченца масло и печем в загрята фурна 180 градуса за 30-35 минути.
Поднасяме тутманика с кисело мляко!...
4
Тутманик със спанак и сирене
Поставете тавата на топло да втаса тутманикът за 40 минути и намажете с разбития белтък....
Тутманик със сирене и яйца
В средата се оформя кладенче и се изсипва маята, киселото мляко и яйцето. Замесва се тесто за около 8-10 мин....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 7
51
44
31
21
10
Дай твоята оценка: